balitrotter

Då var det dags igen. ännu en gång ligger jag nyvaken på min morbrors vardagsrumsgolv med en resekamrat snarkande innom räckhåll. Bara så alla vet har ramne som jag reser med snarkat som en -jag vet inte vad- inatt. Tanken med hela semestern var att inleda den med Lidingöloppet och sedan helt nöjd kunna sätta sig på planet mot asien dagen efter. I stället ligger jag under täcket medans mina konkurenter springer.

När jag klev in genom dörren till lägenheten doftade det mat, inte helt ovanligt. Och om ni inte tror mig när jag säger att det var mer än gott kan ni ju alltid fråga Schäfer eller Blomborg, dom vet sedan tidigare vad jag pratar om.

Denna dag ska jag försöka gå på nåt kultiverande. Men vi ska inte bli allt för seriösa. Ska även träffa Blomborg ikväll och dricka lite öl. För det kommer jag inte göra på resan... "host".

Ha en trevlig dag.

Ni hittar även resan på resdagboken.se
sök efter resenär "joppap" och lägg till er på maillistan så håller ni er uppdaterade!

då var det bekräftat

kroppen håller inte. det blir inget lidingölopp. i mina ögon är det sverige som bär ansvaret. eller iaf sveriges klimat. kallare tider med förkylningar som följd. för djävligt är det!
så johan blomborg, i helgen vill jag inget hällre ha än en blöt puss!

Lidingölopp? Jag är tveksam...

Det är en mycket nedstämd johannes vid tangenterna ikväll.
Kvällens runda gick inte som planerat.
Förutsättningarna var inte dom bästa. Kallt, blåsigt och rått i luften. Men det har inte varit nåt som hindrat mig innan.
Men idag gick det inte min väg. Kände efter ca 5km att kroppen inte var på hugget som den brukar. Ena vaden värkte och det var jobbigt att hålla 4min/km tempo som jag annars kan hålla i två mil.
Men efter 6.5 km sa det stopp. Längst ut på stensö gav vaden upp. Stretchade lite. Testade att jogga. Men det gick inte. 3.5 km promenad (långsammare än dom som är ute och rastar hundarna) hem hade jag framför mig.
Stretchade och småsprang lite ett par gånger på vägen hem men det gick inte. Blev bara värre och värre.
Många kanske tänker, "men det går väl över tills på lördag, nog bara lite kramp". Och visst det kanske bara är kramp. Men
det är inte där problemet ligger. Efter förkylningen och det oönskade träningsuppehållet var jag tvungen att vara på topp och kunna presetera max vid vartenda träningstillfälle. Annars kommer jag inte upp i den form jag vill ha till loppet. (15km terräng under 60min). Lidingöloppet är så pass ansträngande att om jag inte är på topp, och känner halvvägs att jag måste hålla igen för att ens ta mig i mål, så vill jag inte vara med och riskera att skada mig inför min semester på Bali. Kanske lite barnsligt men så är det.
Nu ska jag massera min vad och försöka springa på onsdag. Om det inte går bra då så vet ni vad som gäller.
Johannes

En vecka kvar

Efter att ha haft ett träningsuppehåll på 13 dagar pga. sjukdom så är jag äntligen tillbaka.
Måste erkänna att jag haft en viss panik de sista dagarna. Tänk om allt slit blir bortkastad tid pga. en förkylning vid fel tidpunkt? Om sju dagar har jag svaret. Hur loppet än går så vet jag hur jag kommer fira genomförandet. I min morbrors badkar med en stadig wiskey. Japp, det är så en riktig idrottare gör. Har jag hört...
Det är inte bara en före detta förkylning som irriterar mig just nu. I slutet på förra veckan gav bilen upp.
Den gav inte helt och hållet upp. Något relä eller liknande drar fast det inte ska och det leder till att batteriet laddas ur även om nyckeln inte sitter i.
Jag tog för givet att det bara var det gamla batteriet som gått sönder och köpte ett nytt. Så nu står man här efter en tråkig utgift i onödan. Och kanske ytterligare en utgift efter det för att fixa felet. Vem vet?

Nu ska jag ner till bilen, sätta i ett nyuppladdat batteri och fösöka ta mig till Kulltorp för reperation och nästa söndag åker jag till Bali. Lite plåster på såren.

Träning:
16/9 Tisdag
5,9 km på 23,02

17/9 Onsdag
12,43 km på 49,26

19/9 Fredag
12,43 km på 48,52

Hinner nog även med ett mjölksyrepass i Vassmolösa grusgrop om vi fixar bilen i tid =)

Johannes

måndag 8/9

Halsont!
Ligger i soffan, latar mig och ser sekunder försvinna!

Regn regn regn

I Fredags hade jag hoppats på att kunna springa. Men halsont och värkande vader stoppade mig denna gång. Fan. Och halsen är fortfarande lite svajig. Hoppas på förbättring,
Så nu sitter jag, med ett leende på läpparna, efter att ha ljugit nåt elbolag rätt upp i ansiktet. Sa att jag jobbar på det elbolag jag har som leverantör och därför har förmåner och inte vill byta. Evil me.
Shout out louds - Hard rain i högtalarna, då det inte vill sluta regna.

Latmask, nya tidskapningar på 12.4 km och ont lite överallt

Jag vet jag vet, jag har varit sämst på att skriva om mina "framgångar".
Men nu sitter jag här, med en värkande hals och hälsena. Det kostar att pressa tider...
Här kommer iaf en sammaställning av vad jag gjort sedan sist:

22/8 Fredag
4.4 km i lugnt tempo för att skaka loss benen från 18-kilometaren
Tid: 17,45

23/8 Lördag
2,68 km i Vassmolösa grusgrop.
Upp, ner, upp, ner, upp.... ja ni hajar.
Går att sammanfatta som ett jobbigt men nyttigt pass. Blir fler gånger!

25/8 Måndag
12.32 km
Tid: 49,02

29/8 Fredag
12,4 km
Tid: 48,59

1/9 Måndag
6,3 km
Tid: 24,30

3/9 Onsdag
12,42 km
Tid: 48,25
Medelhast. Maxhast. Genomsnitligt tempo: 15,4 km/h; 23 km/h; 3,53 min/km
Maxpuls: 174

Om man jämnför pulsen mot tidigare lopp ser man att den sakta men säkert går ner. Det är ett bra tecken!

RSS 2.0