100 mil och mer

Nu är det snart dags att pensionera mina fina Asics Gel Kayano XII

Dom har fått stå ut med mig i över 100 mils hård löpning i ur och skur under femton månaders tid. På bana och i terräng. Kanske till och med 200 mil? Jag har inte hållt räkningen precis.
Ersättaren blir ett par splirrans nya Gel Kayano XIV

Löpardojor är väl inget att göra en stor grej av tänker ni. Men där har ni fel! För jag har beställt mina skor från england. Och vad är då det fina med att beställa där ifrån? I Sverige får man ge mellan 1700 och 1800 för dom. (Titta Sofia, jag är nästan uppe i din skoköparkvot!)
Men nu har jag med frakt gett strax under tolv hundra kronor. Det är ett kap!
Och jag får dessutom ett par löparstrumpor med på köpet . Och det är alltid trevligt. Löparstrumpor är sköna.

Funderingar

Vissa saker ska bara göras på ett sätt. Vissa rutiner som så fort man gör dom tvärt om går ut fanders.
Till exempel när man ska tvätta ansiktet. Då lägger jag alltid högerhanden i vänsterhanden och formar som en skål och för upp vattnet till ansiktet. Gör detta istället med vänsterhanden i högerhanden. Det blir kaos! Man missar nästan ansiktet!
Eller om man går och håller handen med någon så fingrarna ligger omlott eller när man ber till någon högre makt. (HAHA!) Då måste fingrarna ligga i rätt ordning. Om jag ber och vänsterhandens tumme ligger ovanför den högra då känns det helt fel. Det gör nästan ont! Varför är det så?
Känner ni igen er?

åhh!

Det finns en 40-talistgubbjävel på bygget och han gör mig så förbannad!
Han är aldrig glad! ALDRIG!
Hans mål i vardagen verkar vara att dra ner andra i sin egen skit och få dom att känna sig värdelösa. Ibland önskar man att byggnadsställningar rasade...

New?

New hair, new jacket, new look?

image45

Hoho

Jaha, då var det lite kyligare om skallen.
Är det något jag aldrig borde göra om eller är det okej?
Gjorde samma sak nov. 2005. Men ingen minns det.



huvudvändare

Vill ni att folk ska vända sig om och titta extra noga på er på stan? Känna sig lite eftertraktad?
Kanske som tjej köpa en pucciväska, kanske som kille köpa en fräsig Lamborghini?
Glöm det!
Gör som jag och skaffa en Kalas Tub!
"Kalastub?!?!" tänker ni.

För ett par veckor sedan nämnde jag för en av pappas kollegor att jag inte sprang någonting nu för tiden eftersom jag blir sjuk och får halsont. Det snappade han upp och nästa gång jag träffade honom fick jag en Kalas tub.
Det är en tunn tygbit som man ska ha runt huvud/hals eller där man känner för det när man tränar. Utvecklad för cyklister.
Så nu kära vänner. När jag springer med denna vrider ALLA jag möter på huvudet och kollar en extra gång. Antingen har dom ingen aning om vad det är och tänker "vafan", eller tycker dom bara att jag har trätt den extremt fult runt huvudet. Vad tycker ni?
Den är trädd på detta sätt för att skydda nacke, hals, kinder och öron. Och jo, det är ganksa fult, men det funkar i minusgrader.

Så nu är jag igång med träningen igen. Hurra!

om jag hade...

...en hemlig beundrare så lovar jag att hon skulle försöka ringa mig just ikväll. då jag glömt mobilen i kulltorp. veta att jag inte finns där för den ifall den får ett sms. det känns hämskt. tur att jag återförenas med den imorgon 06.30...

woooaahhh

I can have a big house, complain about taxes
Payoff my ex's, ain't that living
No one makes fun of me, cause I can't stand up for myself

Woah, 22 and invincible!

Då var man 22. Snacka om onödig ålder. Eller vad säger ni? Samma värk i lederna. Samma bekymmer.
Samma problem. Inget blev lättare. Kanske inte så konstigt. Det var ju bara en vanlig Torsdag trots allt!
Men nu skiter vi i det, jag fyller ju år. HURRA HURRA HURRA HURRA!

Alla hälsningar och gratulationer värmde såklart!
Det som värmde mest av allt var ett kuvert. Det var rosa med massa hjärtan skrivna med silverpenna.
Adresserat till:

Kan tänka mig att arbetarna på posten fick ett leende på läpparan.

När man vek upp kuvertet blev det ett gigantiskt hjärta. Jag var ganska säker på vilka det var ifrån
långt innan jag han öppna det. Tack så jättemycket Soffan, Elin och Jossan!!!

På kvällen kom min gigantiska släkt hem till min lägenhet, vi var m.a.o 10 pers.
Vi åt mat och trivdes. Jag får erkänna att jag inte stod för maten. Min mor stod för den.
Även om jag kan "laga" mat så ger jag mig inte in på storbjudningar. Än...

Tack alla ni som på olika sätt uppvaktade mig! Tack! Puss och kram

Al Gore

Vad är skildnaden mellan svenska och amerikanska politiker? Även om dom står för samma saker så är det nästan alltid den sistnämnda som ger intryck. Varför vet jag inte. Förmodar att konkurrensen är så pass mycket tuffare på andra sidan atlanten så man måste vara en talare i stil med A. Hitler för att nå fram till folk. (Jag förespråkar inget A. Hitler stod för, men han var en talare som engagerade folk).

Satt nyligen och zappade runt på tvn mellan de två Simpsonsavsnitten som går på 6an mellan 20 och 21. Av någon anledning stannade jag till på SVT24 där det var prisutdelning i Göteborg till Al Gore för hans engagemang i klimathotet. Jag är vanligtvis inte den som sitter kvar och lyssnar på ett tacktal. Speciellt inte när tacktalet fortgår i 25 minuter. Men nu gick det inte att byta kanal. Vilket tal! Man berördes på flera plan. Han drog paralleler mellan klimathotet och andra världskriget, jämnförde planeter och pratade om generationsbyten med mera.
Att det finns människor som inte bryr sig när man säger att vi måste handla nu, annars kan dina barn barn födas till en helt annan värld. Dom lyssnar inte ens när man säger att deras EGNA barn kan komma att leva i en annan värld än den vi ser idag. Dom senaste kalkyleringarna från "superdatorer" visar att nordpolens is kan vara borta om fem år. Han jämför Tellus med Venus, vår tvillingplanet. Jorden har en medeltemp på 15 grader. Venus 455. Planeterna har lika mycket kol. Skildaden är den att venus kol finns i atmosfären. Vår på jorden, i jorden. Nu håller vi på att gräva upp all kol och skicka upp den i atmosfären och då vet vi vad som händer. Dags att agera?
(Fritt översatta delar från Al Gores tal)


En människa kan inte göra allt på egen hand. Men om 6.65 miljarder människor gjorde lite var, skulle vi ha en jord som ser mer ut som den vi har idag om 100 år, än om vi inte gör något alls.
Jag tycker personligen att de stora bovarna är industrierna. Inte dom vi har i sverige eller övriga norden, Utan dom i USA, Ryssland, Kina och Indien. Världens största länder med enorma industrier. Det är där vi har den största boven. De smutsiga industrierna!
Glöm inte heller att när du flyger till Thailand så skräpar DU ner atmosfären mer än vad du skulle kunna göra med en bil under en livstid.

Veckans låt

Elmo - The universe is not enough

Popsnubbe från Jokkmokk. Hörde låten på p3. Kom hem, rippade låten från hans myspacesida med realplayer plug-in eftersom jag inte hittade den på youtube. Jobbar nu på att få upp låten som stillbildsvideo på youtube. Återkommer om det går vägen.

Men som sagt. Veckans låt : Elmo - The universe is not enough

hejdå tetrisvägg

det blev inte lika bra som jag föreställde det. tyvärr.
ett par strykningar till och den är endast ett minne.




låtnamn

Det finns låtar vars namn sticker ut. Stone Sour (metal/rock-band med bl.a sångaren Corey Taylor och gitarristen James Root från Slipknot) har en låt som heter Zzyzx Rd. Detta är en ovanligt lugn och mycket vacker låt. Första gången den spelades i min iTuneslåtlista var jag tvungen att dubbelkolla att jag fortfarande lyssnade på Stone Sour. Det är en låt i stil med 80-talets bästa power ballads som får många andra att... bli dåliga kort och gott.

Men vad 17 är då Zzyzx Road för namn? Min vän Wikipedia hade svaret. Det är inget annat än ett samhälle i Californien. Det uttalas ˈzaɪzɨks och samhället döptes till det eftersom det skulle bli det sista ordet i det engelska språket.

image36



scary

image35

mest underhållande mellansnacket på länge...

...bjuder Kristofer Åström på i sin livespelning från sthlm som sändes på P3 Live i måndags. påminner en del om gamla mellansnack med lars winnerbäck från gig innan han blev stor. Klippet går att hitta på sr.se/p3/live
leta upp 30dagarsarkivet, ladda spelningen och spola fram till 24 min.

"-Ni är dom första som sjungit med... det är en mobiltelefon på nånstans, jag vet inte, det är bara några hundra i den här publiken i och för sig... det gör inget... dom är här för att stanna har jag hört...  precis köpt en ny också... eller fått, eller vad heter det.. förnyat ett abonemang... he fått mig en telefon... jag har inte riktigt förstått mig på den än, håller fortfarande på att lära mig... det är inte så att jag är helt oteknisk, utan jag KAN telefoner... mene just den här, jag har haft nokia tidigare, om man får göra reklam... det kommer ju sändas i radio det här också.. det är därför jag står och gör bort mig så mycket... ehh,, och sen nu är det en sånhär.. svensktillverkad,heter det.. jag är inte van vid den bara... den här låten handlar om....   vägen hem från pizzerian i aspudden... fast hela låten e ljuuug.. utom en del i låten.. det e sista versen, den e exakt likadan som första.

en junior?

Jag gillar inte småbarn, har aldrig gjort det. Dom är snoriga, högljudda och otacksamma.
Ibland stöter man på skräckexempel. Det har gett familjebildning en plågsam bild.

Men nu har jag varit hos en av Pappas arbetskamrater och "hjälpt" honom med lite el ett par kvällar.
Alla gånger jag har varit där har ungarna skött sig helt exemplariskt.
Sist när jag stod på andra sidan väggen med näsan i elcentralen och pannlanpan som enda ljus satt hela familjen i vardagsrummet och gjorde läxor tillsammans. Mamman läste högt för ena flickan. Pappan hjälpte den andre dottern. Tillsammans satt alla och diskuterade saker och skrattade. Lillemannen på två år tror jag låg och sov. Men när han varit vaken har inte varit annat än gullig. Stått och kollat på mig när jag jobbat. Som ett litet helgon.
One big happy family.
Det fick mig att tänka. Det där kan vara jag en dag. Jag vill vara "det där" en dag. Jag vill sitta i vardagsrummet med barnen och "den bättre hälften" med levande ljus och hjälpa till med läxorna. Iaf. om man får lika snälla ungar som denna familj.

Bara jag inte får snoriga, högljudda och otacksamma ungar dvs.

höjdpunkter under malmöhelgen

1. När Blomborg inte tagit sig upp från madrassen klockan 15.00 får jag nog och lyfter upp honom. Bär in honom i duschen och sätter på kranen, med kalsonger på. God morgon!

2. Elin och Soffan har, som jag önskat, med sig drink i sportflaska till mig när dom möter mig på stationen.

3. Hear you me framträdandet på Jimmy eat world.

4. Musiken på Debaser

5. Resten

Tack tack tack Soffan och Elin för att jag fick bo hos er. Tack på dig med Jossan!

RSS 2.0