Feeling lucky

I Måndags jobbade jag till 22.30
I Tisdags jobbade jag till 17.30
I Onsdags jobbade jag till 18.00 och kände mig sjuk de sista tre timmarna.
Hoppas det är på väg ur kroppen, det känns så.
Nu väntar helgen som Jag, Bratten, Blomborg, Ricke och Linåker suktat så länge på. Det är Jimmy Eat World på g i Köpenhamn. Om man lägger samman alla minuter och timmar som vi lyssnat på denna grupp var och en skulle det nog ta månader att spela klart listan.

När jag gick i ettan på el, för en himla massa år sedan dvs., hade jag radion på en kväll när jag inte kunde somna. P3 såklart. Ligger och lyssnar. När jag nästan har somnat hör jag gitarriffen som sedan dess etsat sig fast i min skalle.
Ögonen öppnas på mig. Jag tänder lampan. Diggar med. Sätter mig vid sängkanten och känner håret på armarna resa sig. Låten slutar och radioprataren säger grupp och låtnamn. Jag springer ut i vardagsrummet och anteknar på en lapp.
Det går ett par dagar. Hittar sedan en lapp på skrivbordet som säger "Ladda hem Jimmy eat world - The middle".
Kopplar upp modemet och laddar hem låten. Jag mindes inte exakt hur låten gick förutom att jag tyckte den var bra i ett tillstånd som var halvsovande. Lyssnar på den igen. Bingo! Högsta vinsten. Det här var musik!



Det gick ett par dagar.
På denna tid gick jag och Ramne i samma klass och vi diskuterade musik, denna gång i kafeterian. Jag nämner Jimmy eat world och det visar sig att han har Bleed American albumet i sin cd-walkman som han har i väskan. Han spelar första spåret från albumet för mig, fastnar jag för det jag hör? Nej. Mycket svårt att förstå idag men jag får erkänna att jag inte fastnade för introt på Bleed american.

Det gick ytterligare lite tid. Jag hade albumet på mp3spelaren och hade shuffle på. Det kommer musik till mina öron som jag inte känner igen. Det är bra. Jävligt bra! Det är The Authority Song. I det ögonblicket bestämmer jag mig för att ge detta band en chans, en riktig chans. Lyssnar igenom albumet gång på gång och ni som hört dom vet vad jag talar om. Det blir bara bättre och bättre i början!

Nu, ett antal år senare, sitter man här. Biljetten är inom en armlängd från mig och My sundown spelas i bakgrunden.
På söndag gäller det killar, på söndag river vi Vegas lokaler i Köpenhamn!

Så efter allt slit på arbetet denna vecka kan jag bara säga:
Detta kommer bli en helg att minnas!

(Sörjer av hela mitt hjärta att Ramne inte kan vara med oss i Malmö och Köpenhamn denna helg. Du kan vara den som lyssnat på dom mest och längst. Och så sitter du där i Stockholm. Fast i storstadshysterin. Tänker på dig!)

frågan lyder

Friends vs. Coupling

segraren är Coupling!

image34

Om jag hade en bok...

...skulle jag sitta här och läsa den. Min mysiga lilla läshörna som ännu ej är invigd. Men ikväll ska jag sätta mig där ett tag, luta mig tillbaka. Sätta på Daugava i bakgrunden och öppna min senaste porrtidning, M3 - digiatal world.
Sitta, läsa, lyssna och njuta. En stund för mig själv under den underbara tavlan jag fick av släktingarna i julklapp.
Min oas!image32

myskväll

Idag var syrran sugen på filmen darling och snäll som jag är laddade jag hem den och bjöd över henne. När jag ringde henne stod jag och skulle precis till att börja med maten så då passar hon på att fråga om jag inte vill göra till henne med. Vilket jag såklart gör, ska jag göra två portioner kan jag likagärna göra tre. Det blev för övrigt tagliatelle med kyckling och en egenkomponerad sås som bitarna fick  puttra i. Riktigt gott! (tänker inte lägga upp den!)
Efter det poppade Sara popcorn och fixade te. Filmtajm!
Filmen var okej som till och från väckte en del känslor. Filmen hade dock ett slut som drar ner helhetsintrykcet.
Syrran såg bilderna på mig för fem år sedan på blomborgs blogg, hånade mig i nån minut och noterade hur spinkig jag var. Nu har hon gått och låvat att bjuda över mig på mat nån gång, vi får se hur det blir med det. Hur som helst, tycker om dig Sara!

Isn't it ironic

"Vi blandar dagens hits med det bästa från igår"
Så lyder mix megapols slogan. Då tänker man sig några hittar blandat med gamla goingar. HA!
Eftersom mer än hälften av dom som jobbar på varvsholmen har just mix megapol på radion om dagarna så har man kunnat studera kanalens musiklista. Jag tror det låter såhär när dom slänger ihop sin playlist som ska plåga dess lyssnare.
"Okej. Vi vi gör såhär! Vi lopar Marie Picasso, One Rebublic, Danny och Martin Stenmark tre gånger, sen slänger vi in Alanis Morissette - Ironic och en gammal Brittan Spears-låt så blir alla glada. Vad säger ni?  -JAAA! "
Som tur är är inte "Sjumilakliv" längre bland dagens "hits"!

Länge leve p3!

killar med hjärna kör bil med stjärna

Då var man äntligen SLK-ägare. Känns fint.
Här är ett par smakprov.




Interiören är nött på sina ställen som ni ser. Den ska lämnas in på MrCap behandling och då blir det förhoppningsvis som nytt.

riksorganet

här kommer ytterligare en film från youtube.  som oftast tänker jag "orka!" när det är nån annan som lägger upp en film.  men snälla ta er tid att ladda denna och spola fram till 1.27...  Riksorganet är som roligast i denna sketch!
Till er som glömt riksorganet så tror jag det gick på svt 98 och det handlade kort och gott om partierna i en mer humoristisk tappning innan valet! enjoy


tro rätt tro fel

Jag sitter här för att förstå vilken religion som är rätt väg att gå.
Scientologer tycker utomjordingar och stjärnsmällar är finemang, jag tror på en annan big bang.
Swedenborgianism anser sig stå över andra, är det oklokt att dom klandra?
Med New Age kan jag meditera, kanske lär jag känna Di Leva?
Kristendom, Judendom och Islam gör mig inte unik, då fantiserar jag hellre om en drömfabrik.
Jag kommer för alltid vara ateist, även om det gör mig lite trist.

till bratten

läste att du behövde amy dimond för att bli glad
här har du något som får ditt leende att nå mycket högre än ace of bace!


(jag ber om ursäkt för det stela ljudet, men vad gör man när dom som filmar använder en Avant DC536 från netonnet?)

anledningar till att inte jobba svart

Man arbetar på sin fritid.
Man arbetar medans någon står över sin axel.
Man känner sig som deras bitch.
Man får inte tillräckligt bra betalt.
Oftast är det hafsjobb som blir utspritt över fem olika dagar och endast tre timmar per gång.
Man får (oftast) skaffa fram allt material.
Svårt att förklara varför man inte kan/får göra si och så, "det är emot elsäkerhetsföreskrifterna" lyssnar inte alla på.
Det är faktiskt olagligt.

Hur kommer det sig då att man svarjobbar? Jo för man är dum i huvudet och snål...
Är det en bra ursäkt? Nej! Det har jag insett nu och när de jobb jag nu har är klara så ska jag inte ta emot fler... kanske...

Snorjohan

För ett par dagar sedan la Johan Blomborg upp ett inlägg som handlade om snor... Han tog även upp hur mycket jag hatar snor... så nu visar jag hur mycket jag hatar snor och hur mycket han älskar det!


Dagens sms

Igår på jobbet..
*Klir pling pling pliiiiiing*

Sms från Joakim Schäfer:
"-Simon snorkla ja-a"
"kl. 8 banan pan-kaaka"
"Äta svampar? Ne-e"
"ända mot ända hända haha"
"huvu axla knä å tåå"

jag messar tillbaka:
"fa så kul vi hade"

får tillbaka:
"Hade nån annan fått det smset hade de dumförklarat mig"

Det hela handlar om resan till bali...
Och det här är liraren som alla citat kommer ifrån, vår svampätande vän på ön Gili Trawangan.
Samme man hade vi  även denna  oförglömliga konversation med nä rvi mötte honom efter ett par timmars snorklande..

"You've been snåårkling?"
"Yes"
"Did you see any crocodiles?"
"Crocodiles? No!"
"No DJ-Monkey´s?"
"Hehe, No..."
"Sometimes tourists eat mushroom and snorkle,,, they see DJ-monkeys..."image27

image28

Grammisgala

Efter att ha skickat uppemot 25 sms till syrran under grammisgalan så vann han till slut. Lars Winnerbäck, bästa låt "Om du lämnade mig nu".
Jag skrev "överskattad" till syrran varje gång fel person/grupp vann. Men denna låt är precis så uppskattad som den förtjänar!

Känslor är konstiga

Jag har aldrig tidigare tyckt så synd om en lampa...


Lambi

Lambi toapapper.
Oerhört överskattat produkt! Visst det är mjukt på alla sätt och vis men det är ibland lite för mjukt. Låt säga att man varit lite kass i magen, då smulas pappret snarare sönder i stället för att utföra sitt jobb. Rullen ser stor och härlig ut. Men efter bara ett par besök är rullen slut. Synvilla!
Är då denna synvilla och överskattade mjukhet värt sitt pris?
 Nej!
Och vad är igentligen hela idén med att ha ett får som varumärke? Har dom kramat ett får nån gång? Så jädrans mjuka är dom inte! Dom går runt i sin hage/skog och får massa kvistar och bark i ullen. Torka dig med det om du vill!
Har nån någonsin sett ett får torka sig? NEJ! Där har vi rester i baken kan jag lova!
-"Kolla! Han har en klase vindruvor i baken...  åh, nej. Det är bajs..."

365 dagar har passerat... directors cut

Ibland kommer inte alla godbitar från året med i den slutgiltiga produkten. Ibland kommer dom bort i redigeringen och ibland passar dom inte in. Denna gång var det ett internt fel på en minnesenhet och efter en omstart hittades den information som glömdes bort.

Sommaren innehöll tre andra viktiga detaljer. Dels Stephen Lynch konserten som vi gick på. I och med den resan mötte jag även Johan efter hans Londonvistelse. En mycket trevlig vistelse i Stockholm. Vi drack öl ute på djurgården medans stockholm marathon passerade på andra sidan fältet. Bra konsert och trevliga människor!
Strax efter det var det dags för mig att hoppa i finkostymen och putsa av findojorna. Det var dags för bröllop!
Min kära moster, tillika extrasyster, gifte sig med sin Mattias. Om om inte det är nervöst i sig så fick jag uppgiften att vara toastmaster. Men det gick bra, fast att det var NERVÖST!
När vi kommit en vecka in i juli var det dags för min morbror att bli lite äldre. 40-årskalas stod för dörren och det var jättetrevligt. Och om du läser detta Staffan, så ser du fortfarande ut som 30 och kommer förmodligen aldrig bli äldre heller.

The End

F.R.I.E.N.D.S

"Vi är vänner vi är friends, nånting händer ja det känns" är en kass sångrad. Men det är vi!
Men vem är vilken/vilka friendsfigurer. Jo det har jag och Ramne tagit reda på!


image26

365 dagar har passerat...

Då sitter man här, 365 dagar efter att man vaknat upp i rickes lägenhet i norra berga med liten bakfylla och ett betongfundament i hallen, vid datorn och lyssnar på The Cardigans. Vad hände egentligen året 2007? Vad hade man för förväntningar? Vad gick inte som man planerat? Vad blev precis som planerat? I stora drag är jag ju en hyffsat välplanerande pojk som dom flesta av er vet. Men inte ens jag kan förutse vissa saker. 2007 var året då mina vänner fick för sig att flytta på sig och se sig om i världen, samtidigt som jag själv bestämmer mig för att slå rot och köpa lägenhet i prettogettot tegelviken. Men nu ska jag inte gå tiden i förväg, nej nu ska jag förklara detta i den finaste tidslinje.

Efter ett par ganska händelsefattiga inledande månader av året blev det April. Då drog jag, Ricke och Bratten till Bräkne Hoby för att hälsa på Kristin på sin skola. Det blev en härlig helg med fest och en väldigt, väldigt! bakfull Bratten dagen efter. Vid månadsskiftet April-Maj åkte jag och Linåker till London för att hälsa på Blomborg och gå på Give it a name Festival. En härlig resa med fest och borttappade plånbäcker som senare kom tillbaka. En festival som höll måttet trots att maten var på tok för dyr.

Sommaren kom. Jag köper en lägenhet av min kollega som blir tvungen att byta mot större då sambon får en bulle i ugnen. Det tog inte lång tid innan jag kände mig helt hemma i den och nu klarar jag mig fint. Lagar mat och städar när det behövs. Midsommar spenderades i Borgholm med vännerna boendes i Mormor och Bengans lillstuga på tomten. Strax efter det blev dom utsedda till världens coolaste morföräldrar eller något i den stilen av J. Blomborg. Jag gick till Strand i Borgholm för första gången. Faktiskt väldigt trevligt. Vi har minnen från en regnig förfest på deras verandra trycka mot husväggen tillsammans med några tidigare okända tjejer. Strand är sedan denna sommaren inget annat än Wheatus - Teenage Dirtbag, Scatman - Scatmans world och Jocke Boberg feat. Daft Punk - Alexander kyckling. Victorialoppet sprangs. I smått otränat skick gick det på 36.25. Ingen tid jag är direkt stolt över. Får skylla på att jag var otränad. (Vilket jag var...)

Lite senare blev det dags för Emmabodafestivalen tillsammans med Blomborg och Bratten. Mitt första Rassle. Härlig festival som jag ser fram emot att besöka igen, även om man tillhör de äldre besökarna!? Efter en onykter och festig sommar satte jag mig själv i träningsläger för att förbereda mig inför Lidingöloppet. Det gick mycket bra! Fick offra mycket tid för träning, men det var det värt! Hade en genomsnittlig kilometertid som var snabbare än victorialoppet, trots att det var 6km längre och i världens jävligaste terräng. Sen kom hösten. Vännerna började skolan på andra orter och flyttade för jobb och andra anledningar. Det var jag, Bratten, Sofia och Elin kvar i stan. Men vi gjorde det bästa av situationen och gjorde en utflyckt till norra öland.

Vid Halloween hälsade jag, Ricke och Lars på Blomborg i Karlshamn. Jättekul att se hur han har det. Inte heller där nere finns det några som slår oss på fingrarna vad det gäller dansgolvet!
Vintern kom och mitt liv blev läskigt monotont. Då hände något som förändrade min vardag lite. Bilen gick sönder och jag fick reda på hur det känns att cykla till jobbet i minusgrader. Brr. Det blev jul. Vännerna kom hem igen. Jag fick lite ljus i den mörka årstiden och nu är det ett nytt år. Så gott nytt år kära vänner. Vi får se vad detta året har att erbjuda mig. Kanske lite skoj, kanske lite sorg. Vem vet? Och slutligen tack till er som orkat läsa hela detta inlägg.
Puss och kram Johannes

RSS 2.0